Jablečná buchta z kokosové mouky

Kokosová mouka a pečení z ní je stále oblíbenější. Vznikají z ní bezlepkové alternativy výborných moučníků a dezertů. Díky své výživové hodnotě je možné z kokosové mouky připravovat také zdravé svačiny či snídaně. Dneska si vyzkoušíme kokosovou buchtu, kterou zpestříme jablky a skořicí. Její příprava není náročná, tak s chutí do toho. Ideálním doplňkem k pečení této jablečné buchty z kokosové mouky je kokosový olej. Výborně se hodí na pečení či smažení, protože je teplotně stabilní a své nutriční hodnoty si zachovává až do teplot kolem 200 °C.

Jablečná buchta z kokosové mouky
Porce Doba přípravy
16kousků 15minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
16kousků 15minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
  • 1hrnek kokosová mouka
  • 1hrnek kokosový olejmožné použít i olivový
  • 7lžic med
  • 5ks vejce
  • 2lžičky jedlá soda
  • 2lžičky vanilkový cukr
  • 3 - 4ks větší jablka
  • skořice
Pokyny
  1. Doporučujeme mít všechny suroviny vyndané z lednice, aby měly pokojovou teplotu.
  2. Mouku, olej, med, vejce, jedlou sodu a vanilkový cukr smícháme dohromady v jedné misce.
  3. Vznikne nám těsto, které potom nandáme na plech vyložený pečícím papírem. Nelekejme se, pokud nám těsto dělá hrudky, na plechu jej případně rozválíme nebo rozmačkáme prsty.
  4. Na těsto nastrouháme jablka zbavená slupky a jemně posypeme skořicí.
  5. Dáme péct na 160 stupňů do trouby asi na 30 minut, dokud není těsto po okrajích hnědé.
Poznámky k receptu