Kokosová mouka a pečení z ní je stále oblíbenější. Vznikají z ní bezlepkové alternativy výborných moučníků a dezertů. Díky své výživové hodnotě je možné z kokosové mouky připravovat také zdravé svačiny či snídaně. Dneska si vyzkoušíme kokosovou buchtu, kterou zpestříme jablky a skořicí. Její příprava není náročná, tak s chutí do toho. Ideálním doplňkem k pečení této jablečné buchty z kokosové mouky je kokosový olej. Výborně se hodí na pečení či smažení, protože je teplotně stabilní a své nutriční hodnoty si zachovává až do teplot kolem 200 °C.
Jak nás podpořit
Líbí se Vám tento obsah a rádi byste nás za jeho tvorbu podpořili? Za případný libovolný příspěvek na níže uvedenou BTC adresu budeme nesmírně rádi. Pomůže nám to v další tvorbě.
: 3KN7z8iTXWbUvGXFgk4pdjDymnqYLgmSGX
Jablečná buchta z kokosové mouky
Porce |
Doba přípravy |
16kousků |
15minut |
Porce |
Doba přípravy |
16kousků |
15minut |
|
|
Suroviny
-
1hrnek
kokosová mouka
-
1hrnek
kokosový olejmožné použít i olivový
-
7lžic
med
-
5ks
vejce
-
2lžičky
jedlá soda
-
2lžičky
vanilkový cukr
-
3 - 4ks
větší jablka
-
skořice
Pokyny
Doporučujeme mít všechny suroviny vyndané z lednice, aby měly pokojovou teplotu.
Mouku, olej, med, vejce, jedlou sodu a vanilkový cukr smícháme dohromady v jedné misce.
Vznikne nám těsto, které potom nandáme na plech vyložený pečícím papírem. Nelekejme se, pokud nám těsto dělá hrudky, na plechu jej případně rozválíme nebo rozmačkáme prsty.
Na těsto nastrouháme jablka zbavená slupky a jemně posypeme skořicí.
Dáme péct na 160 stupňů do trouby asi na 30 minut, dokud není těsto po okrajích hnědé.