Ovesné sušenky s kešu máslem

Ovesné vločky by měly patřit k jedné ze základních surovin sportovce či kohokoliv, kdo vyznává zdravý životní styl. Obsahují vysoký podíl tzv. pomalých sacharidů, které tělu dodají energii na dlouhou dobu. Kdo by se chtěl ale dusit samotnými vločkami? Během krátké doby si připravíte chutné sušenky z ovesných vloček, které jsou vhodné ke snídani či jako svačina při sportovním výkonu.

Ovesné sušenky s kešu máslem
Porce Doba přípravy
80ks 10minut
Doba vaření
30minut
Porce Doba přípravy
80ks 10minut
Doba vaření
30minut
Suroviny
  • 3ks vejce
  • 2lžíce kokosové mléko
  • 2lžíce mednebo cukr, stévie či jiný druh sladidla podle chuti
  • 5lžic ovesné vločky
  • 3lžíce celozrnná ovesná mouka
  • 2lžíce kešu máslo (arašídové máslo, mandlové máslo)
  • 1lžíce strouhané vlašské ořechynebo jiné ořechy podle chuti
Pokyny
  1. Kokosové mléko (podle typu) a kešu máslo necháme rozpustit na mírném stupni na sporáku nebo v mikrovlnné troubě. Necháme vychladnout.
  2. Všechny sypké suroviny nasypeme do mísy a pečlivě promícháme.
  3. Přidáme vejce, postupně přidáváme rozpuštěné kešu máslo s kokosovým mlékem a vše dohromady pečlivě propracujeme do husté, pevné, mírně lepivé hmoty.
  4. Na plechu s pečícím papírem vytvoříme z vzniklé hmoty přibližně 3-5 mm vysokou placku. Pokud by se hmota příliš lepila na váleček či stěrku, namáčejte si je ve vlažné vodě. Vytvořenou placku pořežeme rádýlkem na požadované tvary a rozměry. Pečeme na 180 °C po dobu 25 minut.
Poznámky k receptu