Kuřecí maso lze připravovat na tisíc způsobů. My si ho dnes připravíme jako lehký oběd s kokosovým mlékem, žampiony a červenou neloupanou rýží. Kokosové mléko je vhodné pro všechny, kteří milují krémové pokrmy, ale trpí potravinovou intolerancí laktózy. O kuřecím mase jsme již napsali dost, zaměříme se proto na přílohu, kterou budeme podávat. Červená rýže jakožto superpotravina je bohatým zdrojem vitamínů B1 a B2 a vitamínu E. Kromě toho se jedná o zásobárnu vlákniny, železa a vápníku. Mimo to má také velkou výhodu v tom, že si zachová svou pevnost i v případě, kdy ji převaříte nebo zapomenete vypnout troubu.
Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.
Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem a žampiony
Porce | Doba přípravy |
3osoby | 20minut |
Doba vaření |
40minut |
|
|
Suroviny
- 2ks kuřecí prsa
- 150g žampiony
- 1/2plechovka kokosové mléko
- 1ks cibule
- 250g červená rýže
- 2lžíce olej(olivový, kokosový olej)
- chilli, sůl
Pokyny
- Nejprve si dáme vařit červenou rýži. Vaří se déle než bílá, proto s ní začínáme. Rýži budeme vařit zhruba 40 minut.
- Oloupeme a nakrájíme cibuli, žampiony a kuřecí maso na drobnější nudličky.
- Na kapku oleje dáme zprudka orestovat kuřecí maso, které osolíme a ochutíme chilli podle vlastního gusta.
- Na pánev postupně přidáme cibuli a žampiony a pomalu restujeme spolu s kuřecím masem.
- Podlijeme kokosovým mlékem a necháme společně chvilku probublávat.
- Jakmile máme hotovou rýži, servírujeme společně s kuřecí směsí.