Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem a žampiony

Kuřecí maso lze připravovat na tisíc způsobů. My si ho dnes připravíme jako lehký oběd s kokosovým mlékem, žampiony a červenou neloupanou rýží. Kokosové mléko je vhodné pro všechny, kteří milují krémové pokrmy, ale trpí potravinovou intolerancí laktózy. O kuřecím mase jsme již napsali dost, zaměříme se proto na přílohu, kterou budeme podávat. Červená rýže jakožto superpotravina je bohatým zdrojem vitamínů B1 a B2 a vitamínu E. Kromě toho se jedná o zásobárnu vlákniny, železa a vápníku. Mimo to má také velkou výhodu v tom, že si zachová svou pevnost i v případě, kdy ji převaříte nebo zapomenete vypnout troubu.

Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem a žampiony
Porce Doba přípravy
3osoby 20minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
3osoby 20minut
Doba vaření
40minut
Suroviny
  • 2ks kuřecí prsa
  • 150g žampiony
  • 1/2plechovka kokosové mléko
  • 1ks cibule
  • 250g červená rýže
  • 2lžíce olej(olivový, kokosový olej)
  • chilli, sůl
Pokyny
  1. Nejprve si dáme vařit červenou rýži. Vaří se déle než bílá, proto s ní začínáme. Rýži budeme vařit zhruba 40 minut.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli, žampiony a kuřecí maso na drobnější nudličky.
  3. Na kapku oleje dáme zprudka orestovat kuřecí maso, které osolíme a ochutíme chilli podle vlastního gusta.
  4. Na pánev postupně přidáme cibuli a žampiony a pomalu restujeme spolu s kuřecím masem.
  5. Podlijeme kokosovým mlékem a necháme společně chvilku probublávat.
  6. Jakmile máme hotovou rýži, servírujeme společně s kuřecí směsí.
Poznámky k receptu