Noky ze špaldové mouky se švestkovým pyré

Celozrnné noky ze špaldové mouky se švestkovým pyré jsou skvělým obědem pro milovníky sladkých jídel. Díky použití celozrnné mouky nemusíte mít strach z toho, že zhřešíte velkým množstvím rychlých sacharidů. Celozrnná mouka obsahuje vyšší množství vlákniny, zdravých tuků a dalších

Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem a žampiony

Kuřecí maso lze připravovat na tisíc způsobů. My si ho dnes připravíme jako lehký oběd s kokosovým mlékem, žampiony a červenou neloupanou rýží. Kokosové mléko je vhodné pro všechny, kteří milují krémové pokrmy, ale trpí potravinovou intolerancí laktózy. O kuřecím

Rybí pomazánka

Ryba je tak zdravá potravina s takovým množstvím vitamínů a blahodárných látek, a my se jí v naší kuchyni skoro vůbec nevěnujeme. Začneme proto zlehka a připravíme si rychlou rybičkovou pomazánku ze 4 surovin. Ryba by měla být pevnou součástí

Dýňové placičky

Dýně, ať už Hokkaido, máslová, špagetová nebo jiná, patří v současnosti mezi oblíbené suroviny k přípravě nejrůznějších pokrmů. Dýně pochází ze střední Ameriky a původ jejích semen se datuje až k roku 5000 před naším letopočtem. I přestože je dýně

Proteinové palačinky

Zakládáte si na zdravém životním stylu ale také rádi mlsáte? Nemusíte mít obavy, existují potraviny nebo jednoduché úpravy obyčejných receptů a zdravá mňamka je na světě. Vyzkoušejte tyto jednoduché proteinové palačinky, které připravíte snadno a rychle z hotové palačinkové

Červená čočka s rajčaty

Máme tu další z receptů z červené čočky, protože je moc chutná a její příprava je velice rychlá. Připravíme si červenou čočku s rajčaty na indický způsob. Pokud k zdravým účinkům červené čočky přidáme ještě účinky rajčat, dostaneme zdravý oběd

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Chřest – sezónní zelenina a v poslední době velice populární. Už jste zkoušeli? Jestli ne, máme pro vás tip na jednoduchou krémovou polévku ze zeleného chřestu. Použijte čerstvý chřest, který poznáte tak, že při pokusu ohnout ho se zlomí a

Fazolová polévka z bílých fazolí a pórku

Dobrou a vydatnou fazolovou polévku si pamatujeme od našich babiček. My si dnes ukážeme její krémovou variantu z bílých fazolí ozvláštněnou čerstvým pórkem a lněným semínkem. Fazole jsou bohatým zdrojem draslíku, železa, kyseliny listové a bílkovin. Snižují koncentraci škodlivého cholesterolu