Rybí pomazánka

Ryba je tak zdravá potravina s takovým množstvím vitamínů a blahodárných látek, a my se jí v naší kuchyni skoro vůbec nevěnujeme. Začneme proto zlehka a připravíme si rychlou rybičkovou pomazánku ze 4 surovin. Ryba by měla být pevnou součástí našeho jídelníčku, protože obsahuje více živin, než kterékoliv jiné maso. Většina z nás asi ví, ať už z reklam, letáčků či od maminek, že rybí tuk je zdrojem omega-3 mastných kyselin. Ty snižují riziko onemocnění srdce a krevního oběhu a jsou zároveň dobrým pomocníkem pro správný vývoj a fungování očí a mozku. Menší porce ryby dodá tělu až polovinu denní potřeby bílkovin. Neméně důležitou složkou je jód, který potřebujeme pro správnou funkci štítné žlázy.

Tak dejte rybám šanci a pojďte s námi ochutnat tuto rybí pomazánku. Bude hotová za 5 minut. V receptu používáme rybičky z konzervy, ale nemusíte se bát, že by obsahovaly méně živin nebo snad dokonce byly škodlivé. Naopak, takové rybičky ve vlastní šťávě mají změkčené kosti rybiček, které jsou bezpečně poživatelné a navíc tak obsahují ještě vápník.

Rybí pomazánka
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Suroviny
  • 1konzerva rybičky ve vlastní šťávěsardinky, tuňák...
  • 1balíček Lučina
  • 100g cherry rajčata
  • 1lžička plnotučná hořčice
  • celozrnný chléb
Pokyny
  1. Z konzervy s rybičkami odlijeme trošku šťávy a přendáme do misky. Přidáme celou Lučinu, lžičku hořčice a nadrobno nakrájená rajčátka.
  2. Všechny suroviny vidličkou promícháme, aby nám vznikla jednotná hmota.
  3. Hotovou rybí pomazánku namažeme na celozrnný chlebík a můžeme ozdobit ještě zeleninou.
Poznámky k receptu