Kuřecí nudličky s kokosovým mlékem a žampiony

Kuřecí maso lze připravovat na tisíc způsobů. My si ho dnes připravíme jako lehký oběd s kokosovým mlékem, žampiony a červenou neloupanou rýží. Kokosové mléko je vhodné pro všechny, kteří milují krémové pokrmy, ale trpí potravinovou intolerancí laktózy. O kuřecím

Dýňové placičky

Dýně, ať už Hokkaido, máslová, špagetová nebo jiná, patří v současnosti mezi oblíbené suroviny k přípravě nejrůznějších pokrmů. Dýně pochází ze střední Ameriky a původ jejích semen se datuje až k roku 5000 před naším letopočtem. I přestože je dýně

Proteinové palačinky

Zakládáte si na zdravém životním stylu ale také rádi mlsáte? Nemusíte mít obavy, existují potraviny nebo jednoduché úpravy obyčejných receptů a zdravá mňamka je na světě. Vyzkoušejte tyto jednoduché proteinové palačinky, které připravíte snadno a rychle z hotové palačinkové směsi,

Červená čočka s rajčaty

Máme tu další z receptů z červené čočky, protože je moc chutná a její příprava je velice rychlá. Připravíme si červenou čočku s rajčaty na indický způsob. Pokud k zdravým účinkům červené čočky přidáme ještě účinky rajčat, dostaneme zdravý oběd

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Chřest – sezónní zelenina a v poslední době velice populární. Už jste zkoušeli? Jestli ne, máme pro vás tip na jednoduchou krémovou polévku ze zeleného chřestu. Použijte čerstvý chřest, který poznáte tak, že při pokusu ohnout ho se zlomí a

Fazolová polévka z bílých fazolí a pórku

Dobrou a vydatnou fazolovou polévku si pamatujeme od našich babiček. My si dnes ukážeme její krémovou variantu z bílých fazolí ozvláštněnou čerstvým pórkem a lněným semínkem. Fazole jsou bohatým zdrojem draslíku, železa, kyseliny listové a bílkovin. Snižují koncentraci škodlivého cholesterolu

Rýžový nákyp s ovocem

Chystáte se na náročnější víkendový trénink? Přichystejte si za odměnu sladkou svačinku v podobě rýžového nákypu s ovocem. Výborný způsob, jak doplnit sacharidy. Vyzkoušejte různé varianty – s broskvemi, borůvkami, rebarborou nebo s jakýmkoliv jiným ovocem, fantazii a chutím se

Červená čočka se špenátem

Červená čočka se stále častěji zařazuje do jídelníčku především kvůli tomu, že její příprava nezabere příliš času. Tato luštěnina obsahuje zinek, selen, vitamin B6 a má nízký glykemický index. Určitě si ji oblíbíte i proto, že jako jedna z mála