Když se řekne karbanátek nebo burger, spousta lidí si představí masovou tučnou bombu, která nutně musí nabourat veškeré snahy o budování výborné postavy a skvělé kondice. Milovníci červené řepy jistě uvítají tento jednoduchý recept na řepové burgery, které jsou grilované a díky tomu neobsahují ani gram zbytečného tuku navíc. Dle tohoto postupu si snadno můžete vytvořit chutnou večeři či přílohu k dalším jídlům.
Řepové burgery s jogurtovo-česnekovým dipem
Porce | Doba přípravy |
4osoby | 30minut |
Doba vaření |
60minut |
|
|
Suroviny
- 500g červená řepa
- 250g ovesné vločky
- 2ks vejce
- 200g tvrdý sýr
- 1-2ks stroužky česneku
- 1ks větší cibule
- sůl, pepř
Jogurtový dip
- 250g bílý jogurt
- 2ks stroužky česneku
- sůl, pažitka nebo petrželka
Pokyny
Burgery
- Do větší mísy nahrubo nastrouháme oloupanou syrovou červenou řepu a sýr. Přidáme ovesné vločky, dvě vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme. Necháme alespoň půl hodiny odležet. Poté vytváříme burgery a grilujeme z každé strany 12 minut.
Jogurtový dip
- Smícháme jogurt s rozmačkaným česnekem a podle chuti přisolíme a přidáme pažitku nebo petrželku.