Řepové burgery s jogurtovo-česnekovým dipem

Když se řekne karbanátek nebo burger, spousta lidí si představí masovou tučnou bombu, která nutně musí nabourat veškeré snahy o budování výborné postavy a skvělé kondice. Milovníci červené řepy jistě uvítají tento jednoduchý recept na řepové burgery, které jsou grilované a díky tomu neobsahují ani gram zbytečného tuku navíc. Dle tohoto postupu si snadno můžete vytvořit chutnou večeři či přílohu k dalším jídlům.

Řepové burgery s jogurtovo-česnekovým dipem
Porce Doba přípravy
4osoby 30minut
Doba vaření
60minut
Porce Doba přípravy
4osoby 30minut
Doba vaření
60minut
Suroviny
  • 500g červená řepa
  • 250g ovesné vločky
  • 2ks vejce
  • 200g tvrdý sýr
  • 1-2ks stroužky česneku
  • 1ks větší cibule
  • sůl, pepř
Jogurtový dip
  • 250g bílý jogurt
  • 2ks stroužky česneku
  • sůl, pažitka nebo petrželka
Pokyny
Burgery
  1. Do větší mísy nahrubo nastrouháme oloupanou syrovou červenou řepu a sýr. Přidáme ovesné vločky, dvě vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme. Necháme alespoň půl hodiny odležet. Poté vytváříme burgery a grilujeme z každé strany 12 minut.
Jogurtový dip
  1. Smícháme jogurt s rozmačkaným česnekem a podle chuti přisolíme a přidáme pažitku nebo petrželku.