Červená čočka s rajčaty

Máme tu další z receptů z červené čočky, protože je moc chutná a její příprava je velice rychlá. Připravíme si červenou čočku s rajčaty na indický způsob. Pokud k zdravým účinkům červené čočky přidáme ještě účinky rajčat, dostaneme zdravý oběd připravený za pár minut. Rajčata obsahují řadu vitaminů, B1, B2, B6, C, E a A. Kromě toho přispívají k léčení zánětu močových cest a čistí ledviny. Rajčata snižují chlesterol a preventivně působí proti infarktu. Celkově působí na tělo detoxikačně a posilují naši imunitu.

Červená čočka s rajčaty
Porce Doba přípravy
3osoby 5minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
3osoby 5minut
Doba vaření
15minut
Suroviny
  • 300g červená čočka
  • 500g cherry rajčátkamohou být i normální velká rajčata
  • 1ks větší cibule
  • 2stroužky česnek
  • 300ml mléko
  • 4lžíce olivový olej
  • sůl, koření Tandoor, kari, římský kmín, koriandr
Pokyny
  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme jí na menší kousky. Vložíme na pánev a restujeme dozlatova.
  2. Na zezlátlou cibulku dáme rajčátka, která restujeme společně s cibulkou do změknutí. Můžeme případně dusit pod pokličkou.
  3. Do směsi rajčat a cibule přidáme utřený česnek. Osolíme a okořeníme kořením.
  4. Ihned poté nasypeme červenou čočku, promícháme, zalijeme polovinou mléka a za občasného promíchání a přidávání mléka vaříme do úplného změknutí.
Poznámky k receptu