Cuketová čokoládová buchta

Cuketová sezóna je v plném proudu, tak proč si cuketu nepřipravit v netradiční sladké variantě. Vyzkoušejte chutný dezert z cukety a kvalitní hořké čokolády a kakaa. Cuketová buchta s čokoládou uspokojí vaše chuťové pohárky a vy při tom nemusíte mít výčitky svědomí. Vždyť i mlsat se dá zdravě.

Cuketová čokoládová buchta
Porce Doba přípravy
1plech 10minut
Doba vaření
20minut
Porce Doba přípravy
1plech 10minut
Doba vaření
20minut
Suroviny
  • 350g špaldová mouka
  • 1ks střední cuketa(lze použít i se slupkou)
  • 175ml panenský olivový olej
  • 50g holandské kakao
  • 100g kvalitní hořká čokoláda
  • 3ks vejce
  • 150g stévie nebo třtinový cukr(podle chuti více či méně)
  • 1špetka sůl
Pokyny
  1. Smícháme dohromady sypké suroviny - mouku, kakao, nasekanou čokoládu, cukr a sůl.
  2. Ve druhé míse vyšleháme vejce a cuketu. Do toho přidáme sypkou směs.
  3. Za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Vše pořádně promícháme.
  4. Hotovou směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 - 20 minut.
Poznámky k receptu

Cuketová buchta s čokoládou