Recept na domácí flapjack je velmi jednoduchý a s přehledem jej zvládne hravě připravit úplně každý. Velmi rychle si tak můžete připravit vydatnou tréninkovou svačinku z ovesných vloček. Doba přípravy je přibližně 30 až 40 minut, což jistě umocňuje fakt, že se jedná opravdu o rychlou, chutnou a především výživově kvalitní svačinu před nebo během sportovního výkonu. TIP: K přípravě domácího flapjacku můžete použít bezlepkové ovesné vločky.
Doporučené suroviny
Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.
Domácí flapjack
Porce | Doba přípravy |
1plech | 20minut |
Doba vaření |
25minut |
|
|
Suroviny
- 500g ovesné vločkyideálně směs jemných a nedrcených
- 3ks vejce
- 50g máslo
- 100ml mléko
- 2ks jablko
- 2lžíce med nebo třtinový cukrjistě může být i normální bílý cukr
- 2lžičky skořice
- oříšky, semínka, sušené či čerstvé ovoce dle chuti
Pokyny
- V hrnci rozpustíme máslo a med případně cukr. Do rozpuštěné směsi másla a medu přidáme ovesné vločky, vejce a nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná jablka. Dle potřeby přidáme mléko a vše smícháme. Výsledkem by měla být hustá, pěkně propracovaná hmota. Na dochucení přidáme 1-2 lžičky skořice a případně špetku soli.
- Vzniklou hmotu rovnoměrně naneseme na plech, který vyložíme pečícím papírem. Rozprostřeme do vrstvy přibližně 1 cm. Pečeme na 170 °C přibližně 20 až 25 minut.
- Po upečení necháme odležet do druhého dne. Vzniklý flapjak můžeme nakrájet do podoby tyčinek, které budou vždy po ruce jako předtréninkové jídlo nebo traťová svačinka. Dobrou chuť.