Domácí flapjack z ovesných vloček

Recept na domácí flapjack je velmi jednoduchý a s přehledem jej zvládne hravě připravit úplně každý. Velmi rychle si tak můžete připravit vydatnou tréninkovou svačinku z ovesných vloček. Doba přípravy je přibližně 30 až 40 minut, což jistě umocňuje fakt, že se jedná opravdu o rychlou, chutnou a především výživově kvalitní svačinu před nebo během sportovního výkonu. TIP: K přípravě domácího flapjacku můžete použít bezlepkové ovesné vločky.

Doporučené suroviny

Domácí flapjack
Porce Doba přípravy
1plech 20minut
Doba vaření
25minut
Porce Doba přípravy
1plech 20minut
Doba vaření
25minut
Suroviny
  • 500g ovesné vločkyideálně směs jemných a nedrcených
  • 3ks vejce
  • 50g máslo
  • 100ml mléko
  • 2ks jablko
  • 2lžíce med nebo třtinový cukrjistě může být i normální bílý cukr
  • 2lžičky skořice
  • oříšky, semínka, sušené či čerstvé ovoce dle chuti
Pokyny
  1. V hrnci rozpustíme máslo a med případně cukr. Do rozpuštěné směsi másla a medu přidáme ovesné vločky, vejce a nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná jablka. Dle potřeby přidáme mléko a vše smícháme. Výsledkem by měla být hustá, pěkně propracovaná hmota. Na dochucení přidáme 1-2 lžičky skořice a případně špetku soli.
  2. Vzniklou hmotu rovnoměrně naneseme na plech, který vyložíme pečícím papírem. Rozprostřeme do vrstvy přibližně 1 cm. Pečeme na 170 °C přibližně 20 až 25 minut.
  3. Po upečení necháme odležet do druhého dne. Vzniklý flapjak můžeme nakrájet do podoby tyčinek, které budou vždy po ruce jako předtréninkové jídlo nebo traťová svačinka. Dobrou chuť.
Poznámky k receptu

Domácí flapjack