Dýňovo-řepová polévka s chilli a parmazánem

Chutná polévka z červené řepy je ideální jako teplý předkrm k hlavnímu jídlu. Tuto jemnou polévku si připravíte snadno během necelé hodiny. Výsledkem budete mile překvapeni. Nejen že si pochutnáte, ale uděláte něco také pro své zdraví. Červená řepa rozšiřuje tepny, pomáhá udržovat správnou funkci jater či žaludku.

Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.

Dýňovo-řepová polévka s chilli a parmazánem
Porce Doba přípravy
6osob 10minut
Doba vaření
45minut
Porce Doba přípravy
6osob 10minut
Doba vaření
45minut
Suroviny
  • 200g máslová dýněnebo jakákoliv jiná dýně
  • 200g syrová červená řepa
  • 1ks větší cibule
  • 1lžíce máslonebo olivový olej
  • 0,5lžíce kuřecí vývarv případě potřeby či chuti zeleninový vývar
  • 20g parmazán
  • sůl
  • tymián
  • chilli
  • dýňový olejpřípadně olivový, pistáciový
  • slunečnicová semínka
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme na větší kousky, očištěnou dýni a řepu na stejně velké kostičky zhruba 2x2 cm.
  2. Do většího hrnce dáme rozpustit lžíce másla (nebo rozpálíme olivový olej) a zeleninu orestujeme do lehkého zhnědnutí.
  3. Poté zalijeme vývarem a necháme vařit do úplného změknutí. Během varu osolíme (pokud nemáme příliš slaný vývar), přidáme špetku chilli a dochutíme špetkou tymiánu.
  4. Jakmile máme zeleninu měkkou, přidáme parmazán a rozmixujeme ponorným mixérem do konzistence jemného krému.
  5. Polévku podáváme zakápnutou troškou dýňového (nebo jiného) oleje a podle chuti můžeme posypat (opraženými) slunečnicovými semínky.
Poznámky k receptu

Dýňovo-řepový krém s chilli a parmazánem