Kuřecí salát z červené rýže s dýní a červenou řepou

Lehký a přesto vydatný salát z kuřecího masa s červenou řepou a rýží doplní kvalitní pomalu stravitelné sacharidy i bílkoviny po tréninku. Červená řepa nejen že dodá salátu zajímavou a výraznou chuť, ale také díky ní uděláte něco pro své zdraví.

Kuřecí salát z červené rýže s dýní a řepou
Porce Doba přípravy
2osoby 45minut
Porce Doba přípravy
2osoby 45minut
Suroviny
  • 150g červené rýže
  • 100g máslová dýněnebo jakákoliv jiná dýně
  • 100g syrová červená řepa
  • 150g kuřecí maso
  • 1ks menší červená paprika
  • 1ks menší šalotka
  • sůl
  • pepř
  • vinný ocet
  • sójová omáčka
  • petrželka
  • olivový olej
Pokyny
  1. Nejprve dáme vařit do vroucí osolené vody červenou rýži, kterou vaříme 40 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na drobnější kostičky, na stejně velké kousky také očištěnou dýni a červenou řepu. Na kapce olivového oleje orestujeme kousky kuřecího masa, osolíme, opepříme a zakápneme trochou sójové omáčky.
  3. Hotové maso odebereme z pánve a do výpeku přidáme nejprve červenou řepu, kterou restujeme zhruba 10 minut (dělá se déle než dýně). Přidáme dýni a restujeme společně. Trošku osolíme, restujeme dalších 5 minut a poté chvilku podusíme.
  4. Během toho si na drobné proužky nakrájíme očištěnou a omytou červenou papriku a na stejné kousky také šalotku. Jakmile máme hotovou rýži, scedíme a smícháme všechny ingredience dohromady. Dochutíme třemi kapkami vinného octa a promícháme. Podáváme ještě teplý, můžeme ozdobit zelenou petrželkou.
Poznámky k receptu

Kuřecí salát s rýží a červenou řepou