Lehký a přesto vydatný salát z kuřecího masa s červenou řepou a rýží doplní kvalitní pomalu stravitelné sacharidy i bílkoviny po tréninku. Červená řepa nejen že dodá salátu zajímavou a výraznou chuť, ale také díky ní uděláte něco pro své zdraví.
Kuřecí salát z červené rýže s dýní a řepou
Porce | Doba přípravy |
2osoby | 45minut |
|
|
Suroviny
- 150g červené rýže
- 100g máslová dýněnebo jakákoliv jiná dýně
- 100g syrová červená řepa
- 150g kuřecí maso
- 1ks menší červená paprika
- 1ks menší šalotka
- sůl
- pepř
- vinný ocet
- sójová omáčka
- petrželka
- olivový olej
Pokyny
- Nejprve dáme vařit do vroucí osolené vody červenou rýži, kterou vaříme 40 minut.
- Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na drobnější kostičky, na stejně velké kousky také očištěnou dýni a červenou řepu. Na kapce olivového oleje orestujeme kousky kuřecího masa, osolíme, opepříme a zakápneme trochou sójové omáčky.
- Hotové maso odebereme z pánve a do výpeku přidáme nejprve červenou řepu, kterou restujeme zhruba 10 minut (dělá se déle než dýně). Přidáme dýni a restujeme společně. Trošku osolíme, restujeme dalších 5 minut a poté chvilku podusíme.
- Během toho si na drobné proužky nakrájíme očištěnou a omytou červenou papriku a na stejné kousky také šalotku. Jakmile máme hotovou rýži, scedíme a smícháme všechny ingredience dohromady. Dochutíme třemi kapkami vinného octa a promícháme. Podáváme ještě teplý, můžeme ozdobit zelenou petrželkou.