Rýžový ovocný salát

Máte za sebou dlouhý vytrvalostní trénink a potřebujete doplnit sacharidy do vyčerpaných svalů? Zkuste rýžový ovocný salát, který obsahuje kombinaci jednoduchých i komplexních cukrů. Základem je rýže a dále se fantazií meze nekladou. Velmi chutný je jen s jablkem a skořicí slazený medem nebo třtinovým cukrem.

Rýžový ovocný salát
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Doba vaření
15minut
Suroviny
  • 100g rýže
  • 1ks jablko
  • 1ks pomeranč
  • 1ks kivi
  • 1ks mandarinka
  • 1lžíce med
  • 2lžíce strouhané vlašské ořechy
Pokyny
  1. Rýži uvařte dle návodu nebo jak jste zvyklí. Pro lepší chuť salátu vařte rýži v mléce. V tlakovém hrnci se vám nepřipálí a nebude uvnitř tvrdá.
  2. Veškeré ovoce nakrájejte na drobné kousky. Smíchejte v míse a do nakrájeného ovoce vmíchejte ještě teplou rýži. Salát bude vláčnější. Dochuťte medem, skořicí a strouhanými vlašskými ořechy.
Poznámky k receptu