Vaječná fritata je jednoduchým lehkým tipem na zdravou večeři s vysokým obsahem kvalitních bílkovin. Tento recept je vhodný do období diet. TIP: pro navýšení obsahu sacharidů můžete přidat nakrájené brambory. Pokud nechcete být tak striktní co se bílkovin a tuků týče, můžete přidat žloutky nebo použít celá vejce.
Fritata z vaječných bílků
Porce |
1osoba |
|
|
Suroviny
- 1,5šálek brokolicové růžičky
- 0,5šálek nakrájená šalotka
- 0,5šálek nakrájená rajčata
- 0,5ks červená a žlutá paprika
- 5ks vaječné bílky
- 0,5lžička nať koriandru nebo bazalka
- 1stroužek utřený česnek
- extra virgin olivový olej
- sůl, pepř
Pokyny
- Troubu si předehřejte na 180 °C. Veškerou nakrájenou zeleninu orestujte na pánvi na trošce olivového oleje.
- Orestovanou zeleninu rovnoměrně rozprostřete v zapékací misce a smíchejte s našlehanými vajíčky a na jemno nasekanou bazalkou nebo koriandrem. Dle chuti mírně osolte a opepřete.
- Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu přibližně 20 minut tak dlouho, než jsou vajíčka ztuhlá.