Fritata z vaječných bílků

Vaječná fritata je jednoduchým lehkým tipem na zdravou večeři s vysokým obsahem kvalitních bílkovin. Tento recept je vhodný do období diet. TIP: pro navýšení obsahu sacharidů můžete přidat nakrájené brambory. Pokud nechcete být tak striktní co se bílkovin a tuků týče, můžete přidat žloutky nebo použít celá vejce.

Fritata z vaječných bílků
Porce
1osoba
Porce
1osoba
Suroviny
  • 1,5šálek brokolicové růžičky
  • 0,5šálek nakrájená šalotka
  • 0,5šálek nakrájená rajčata
  • 0,5ks červená a žlutá paprika
  • 5ks vaječné bílky
  • 0,5lžička nať koriandru nebo bazalka
  • 1stroužek utřený česnek
  • extra virgin olivový olej
  • sůl, pepř
Pokyny
  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Veškerou nakrájenou zeleninu orestujte na pánvi na trošce olivového oleje.
  2. Orestovanou zeleninu rovnoměrně rozprostřete v zapékací misce a smíchejte s našlehanými vajíčky a na jemno nasekanou bazalkou nebo koriandrem. Dle chuti mírně osolte a opepřete.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu přibližně 20 minut tak dlouho, než jsou vajíčka ztuhlá.