Jablečná buchta z kokosové mouky

Kokosová mouka a pečení z ní je stále oblíbenější. Vznikají z ní bezlepkové alternativy výborných moučníků a dezertů. Díky své výživové hodnotě je možné z kokosové mouky připravovat také zdravé svačiny či snídaně. Dneska si vyzkoušíme kokosovou buchtu, kterou zpestříme

Proteinové palačinky

Zakládáte si na zdravém životním stylu ale také rádi mlsáte? Nemusíte mít obavy, existují potraviny nebo jednoduché úpravy obyčejných receptů a zdravá mňamka je na světě. Vyzkoušejte tyto jednoduché proteinové palačinky, které připravíte snadno a rychle z hotové palačinkové

Červená čočka s rajčaty

Máme tu další z receptů z červené čočky, protože je moc chutná a její příprava je velice rychlá. Připravíme si červenou čočku s rajčaty na indický způsob. Pokud k zdravým účinkům červené čočky přidáme ještě účinky rajčat, dostaneme zdravý oběd

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Chřest – sezónní zelenina a v poslední době velice populární. Už jste zkoušeli? Jestli ne, máme pro vás tip na jednoduchou krémovou polévku ze zeleného chřestu. Použijte čerstvý chřest, který poznáte tak, že při pokusu ohnout ho se zlomí a

Zelené smoothie se špenátem

Že je ovocné smoothie vitaminová bomba, to už víme. Ale že můžeme ovoce mixovat se zeleninou a získat tak ještě více živin a vitamínů, to se možná ještě některým zdá jako nepředstavitelná kombinace. Začneme proto zlehka a přidáme do ovocného

Smoothie z kiwi a pomeranče s baobabem

Vitaminová bomba, prostředek k podpoře hubnutí anebo chutná osvěžující svačinka. To je smoothie. Setkáváme se s ním v dnešní době stále častěji, ať už je z ovoce, zeleniny nebo kombinace obojího. Čerstvá šťáva nejlépe bez přidaného cukru a dalších konzervantů.

Fazolová polévka z bílých fazolí a pórku

Dobrou a vydatnou fazolovou polévku si pamatujeme od našich babiček. My si dnes ukážeme její krémovou variantu z bílých fazolí ozvláštněnou čerstvým pórkem a lněným semínkem. Fazole jsou bohatým zdrojem draslíku, železa, kyseliny listové a bílkovin. Snižují koncentraci škodlivého cholesterolu