Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Chřest – sezónní zelenina a v poslední době velice populární. Už jste zkoušeli? Jestli ne, máme pro vás tip na jednoduchou krémovou polévku ze zeleného chřestu. Použijte čerstvý chřest, který poznáte tak, že při pokusu ohnout ho se zlomí a

Zelené smoothie se špenátem

Že je ovocné smoothie vitaminová bomba, to už víme. Ale že můžeme ovoce mixovat se zeleninou a získat tak ještě více živin a vitamínů, to se možná ještě některým zdá jako nepředstavitelná kombinace. Začneme proto zlehka a přidáme do ovocného

Smoothie z kiwi a pomeranče s baobabem

Vitaminová bomba, prostředek k podpoře hubnutí anebo chutná osvěžující svačinka. To je smoothie. Setkáváme se s ním v dnešní době stále častěji, ať už je z ovoce, zeleniny nebo kombinace obojího. Čerstvá šťáva nejlépe bez přidaného cukru a dalších konzervantů.

Fazolová polévka z bílých fazolí a pórku

Dobrou a vydatnou fazolovou polévku si pamatujeme od našich babiček. My si dnes ukážeme její krémovou variantu z bílých fazolí ozvláštněnou čerstvým pórkem a lněným semínkem. Fazole jsou bohatým zdrojem draslíku, železa, kyseliny listové a bílkovin. Snižují koncentraci škodlivého cholesterolu

Sušenky z kokosové mouky

Že ještě neznáte kokosovou mouku? Měli byste zbystřit. Kokosová mouka je skvělou bezlepkovou náhradou mouk pro vaše pečení. Vyzkoušejte recept na tyto kokosové sušenky a osvěžte tak své snídaňové nebo svačinové menu. Sušenky z kokosové mouky jsou slazené medem, který

Rýžový nákyp s ovocem

Chystáte se na náročnější víkendový trénink? Přichystejte si za odměnu sladkou svačinku v podobě rýžového nákypu s ovocem. Výborný způsob, jak doplnit sacharidy. Vyzkoušejte různé varianty – s broskvemi, borůvkami, rebarborou nebo s jakýmkoliv jiným ovocem, fantazii a chutím se

Hummus – cizrnová pomazánka

Když se řekne „humus“, vyvolává to v nás představu spíše něčeho nevábného, nepříliš lákavého. Ale naopak. Cizrnový hummus je lahodná lehká pomazánka, která obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Cizrna neboli římský hrách je totiž bohatá na bílkoviny, vápník a hořčík